Serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ünlem işareti esasında oldukça basit görünür. Şöyle: ! Çizmesi de kolaydır. 3 adımda nasıl ünlem işareti çizilir gelin hep beraber öğrenelim:
0.) Defteri açın.
1.) Düz bir çizgi çizmeye başlayın.
2.) Çizginin sonuna doğru vazgeçin ve kaleminizi kağıttan kaldırın.
2,5.) Aslında çizgiyi tamamlamak istediğinizi fark edin ve bu seçiminizden pişman olun.
2,9.) Tekrar çizmek için kalemi kağıda geri yaklaştırın.
2,95.) Sadece ufak bir nokta koyacak bir yer kaldığını görün
3.) Esefle noktayı koyun.
3.) O çizgiyi asla tamamlayamayacağınızı (Bu nası kelime yav) kabullenin ve bununla yaşamaya hazırlanın.
3.) Kafanızın içinde size sürekli neden kalemini kaldırdın diyen o küçük radyoyu susturmanın yollarını arayın. Bir süre sonra artık hayatınızın böyle olduğunu kabullenin.
3.) O radyonun sustuğu nadir anlarda düşüncelerinizin yankısı ile mücadele edin. Bir işe yaramadığını görünce bunu da kabullenin.
3.) Kabullenmeye alıştığınız için sosyal yaşamınızda da kabullenerek tavizler vermeye başlayın. Çevrenizdeki insanların sizi zayıf görünce size dişlerini nasıl geçirdiklerini hayretle izleyin.
3.) Bu durumunuzu görüp size öğüt veren insanların verdiği öğütlerin size değil de esas kendilerine yaradığını fark edin. Alıştınız artık bunu da kabullenin.
3.) Artık hayatınızın o kadar da kötü olmadığını görün, sizi sömüren sarmaşıkları artık hissetmediğinizi anlayın ve umutlanın. Belki de dibe vurmuşsunuzdur ve artık yukarıdan başka gidecek yer yoktur. Bunu da kabullenin.
3.) Sezgilerinizin arttığı bir anda durumun hiç de böyle olmadığını görün. Hayatınızın aslında iyiye gitmediğini sadece artık kötüye karşı duyarsızlaştığınızı ve uyuştuğunuzu anlayın. Sizi sıkan sarmaşıklar o kadar uzun zamandır oradalar ki artık onları vücudunuzun bir parçası sayıyorsunuz. Onlarsız bir hayat düşünemiyorsunuz. Dibe hala vurmadınız, Dip diye bir şeyin olmadığını fark edin. İyiye giden hiçbir şey yok ve de olmayacak. Kabulleniyoruz.
3.) "Artık yeter bundan sonra değişmek için dibe vurmayı beklemeyeceğim." Deyin kendi kendinize ve bu arada bir şeyler daha kabullenin, çünkü kabullenmek artık alışkanlıktan ihtiyaca dönüştü bizde. Bağımlılıklarınızı da kabullenin.
3.) Hayatınızda hiçbir şeyin değişmediğini çünkü yine bir şeyleri beklediğinizi fark edin. Dibe vurmayı değil bardağı taşıran son damlayı bekliyorsunuz çünkü. Bir kere daha yapsın ilişkimi kesiyorum dediğiniz insanlar bir daha yapmıyor çünkü onlar da fark ediyorlar sömürdükleri insanın isyan edeceğini
3.) Bazen kendinizi her şeyin güzel olduğu o sarmaşıksız geçmişi, bazen de tüm bunlara isyan ederek hayatınıza çeki düzen verdiğiniz o mağrur geleceği hayal ederken yakalayın ve isyan ederek yücelmenin köleliğin en büyük belirtisi olduğunu hatırlayın. Siz birey değil kölesiniz. Kabullenin diyeceğim ama çoktan kabullendiniz bile.
3.) Değişmek isteyin ve bu uğurda acı çekmeyi göze alın. Bunun kolay olmadığını hatta şu anki halinizle devam etmekten çok daha acılı bir yol olduğunu kabulleneceğiniz en son şey olarak kabullenin.
3.) Artık kabullenmeyi bırakın bir şey size uymuyorsa kabullenmeyin, uyuyorsa zaten kabul etmenize gerek yoktur.
4.) Geçmişte verilen sözler yüzünden yıllardır yerinizde saydığınızı görün ve artık ileriye doğru harekete geçin
5.) Sosyal yaşantınızda tam bir katliam yapın, yalnız o sarmaşıkları sökmek biraz can yakar baştan söyleyim.
6.) Artık arkadaşınız kalmadı ve bu üzücü evet, ama bunu zaten biliyordunuz hem onlar çok da arkadaş sayılmazlardı, onlara sarmaşık büyüten bahçıvanlar desek daha doğru olur.
7.) Tek başınızasınız ama yalnız değilsiniz. Enerjiniz artık size ait ve onu doğru bir yerde kullanmanın yollarını düşünün.
8.) Sanki hala bir şeylerin eksik olduğunu fark edin geçmişe doğru ufak bir yolculuğa çıkın, hatayı ilk nerede yaptığınızı bulun.
9.) Ünlem işaretini suçlamayı bırakın, o sadece sizin kendi yetersizliğinizin ortaya çıkmasını sağladı.
10.) Ünlem işaretinin sonundakinin nokta olmadığını fark edin. Aslında aynı çubuğun önden ve üstten çizilmiş resimleri olduğunu da fark edin.
11.) Bu şekilde aslında bir yerine iki çubuk çizdiğinizi fark edin.
12.) Çizgiyi taa en başından beri tamamlanabilecek en güzel şekilde tamamladığınızı fark edin.
13.) Diğerlerine nokta gibi görünse de onun da aslında çizgi olduğunu anlayın.
14.) Hayatınızı tamamlamak için kendi nokta gibi görünen çizginizi arayın.
15.) Bulunca da bırakmayın.
3.) Artık defteri kapatabilirsiniz.