8 Kasım 2021 Pazartesi

Yemek Tarifleri ve Püf noktaları: Patates Kızartması

 Patates kızartması yapmak kolaydır. Bıçak, yağ ve biraz da hayal gücü ile o patateslere hayatlarının en kötü gününü yaşatmanız hiç de zor değil. Adımlara geçelim

1: Patatesleri lavaboda iyice yıkayın.

2: Yıkadığınız patatesleri soyma amacıyla elinize alın

3: Kendinizden emin olmalısınız çünkü patatesler tereddüttü hisseder. 

3a: Aslında tüm patatesler değil bazıları hisseder ama işimizi riske atmayalım.

4: Sonra soyduğunuz patatesleri yağın içine atın.

5: Patatesleri doğramayı unuttuğumuz için yağdan geri çıkartın.

5a: Yağı kızdırmayı unuttuğumuz için beşinci adımı yapmak zor olmayacaktır merak etmeyin.

6: Patatesleri ince ince kesip kızgın yağın içine atın.

7: 1-2 dakika sonra patates kızartmak isteyip istemediğinizden emin olmadığınız için patatesleri geri çıkarın.

8: Bu sefer dikkatli çıkarın ama elinizi yakmayın.

9: Yarı kızarmış patatesler bir kenarda soğuduktan sonra geri kızartın.


Tereddüt ve kararsızlığın işe yaradığı nadir durumlardan birisi de patates kızartmaktır. Bırakın hissetsin patates içinizdeki kararsızlığı, görsün elinizin tereddüt yüzünden titrediğini. Günün sonunda patatesler tabakta siz ise sandalyede olacaksınız. Yav düşündüm de tereddüt işe yaramaz, aslında karar vermemek de bir karardır ama canım istemediği için o konudan şimdi bahsetmeyeceğim. 


10: Eğer hipertansiyon hastalığınız yoksa patateslere tuz döküp yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı yazma rehberi: bölüm 5

Öncelikle iyi günler, nasılsınız iyi misiniz? Umuyorum ki her şey yolundadır. Aslında her şeyin yolunda olması bazı durumlarda iyi olmuyor. ...